Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma'daki hırsızlık olaylarında yüzde 50 azalma olduğu bildirildi

Bandırma

Bandırma Emniyet Müdürlüğü'nün yatığı çalışmalar sonucunda,ilçenin çeşitli yerlerinde , kıyılmış tütünler satılan 9 ayrı işyerinde operasyonlar gerçekleşti. Operasyonlarda. 500 kilogram kıyılmış tütün ile yurdumuza kaçak yollardan sokulduğu belirlenen, çe

Bandırma Emniyet Müdürlüğü’nün yatığı çalışmalar sonucunda,ilçenin çeşitli yerlerinde , kıyılmış tütünler satılan 9 ayrı işyerinde operasyonlar gerçekleşti. Operasyonlarda. 500 kilogram kıyılmış tütün ile yurdumuza kaçak yollardan sokulduğu belirlenen, çeşitli markalarda çok sayıda sigara ele geçirilerek, yasal işlem yapıldı. Ele geçen tütünlerle ilgili olarak beş bin liranın üzerinde para cezası yazılacağı öğrenildi.
Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, hırsızlıklarla ilgili çalışmaları da sürdürülüyor. Geçmiş tarihlerde meydana gelen 7 farklı evden hırsızlık olayı ile ilgili olarak, bir ay boyunca yapılan çalışmalarda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 16 JBB 51 plakalı araç ile bir erkek ve iki kadından oluşan kişilerin Bursa İlinden Bandırma’ya hırsızlık için geldikleri belirlendi. Bu kişiler, Paşabayır Mahallesi’nde bir eve hırsızlık amacıyla girdiklerinde suçüstü yakalandılar. Olayda, kendisini İ.D olarak kadının , bu kimlik ile değişik il ve ilçelerde hırsızlık olayına karıştığı belirlenirken, gerçek kimliğinin M.A olduğu saptandı. M.A isimli bu kadın, Ö.A ve G.G ile birlikte adli makamlara gönderildiler. Her üç kişide tutuklanarak, ceza evine gönderildiler. Olayda, bu kişilerin Bandırma’da gerçekleştirdikleri hırsızlık olaylarında toplam 50 bin lira para ve ziynet eşyası çaldıkları belirlenirken, araçlarında yapılan aramada, çalınan bazı altın ve gümüş ziynet eşyası ele geçirilerek, mağdurlara teslim edildi.
Öte yandan, Bandırma’daki hırsızlık olaylarında yüzde elli, bu olayların faillerinin ele geçmesinde ise yüzde 40 azalma olduğu öğrenildi.
Yetkililer, hırsızlık olayına uğrayan vatandaşların olaydan sonra hiçbir yere dokunmayarak, kanıtları bozmadan, ‘’ 155 Polis İmdat’’ hattını aramaları durumunda olay yerine hemen uzman ekiplerin gönderileceğini belirttiler.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı